KELATEBOLA

LESEN

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.

Ahad, 19 September 2010


KBS kesal insiden bakar mercun di KB

KEMENTERIAN Belia dan Sukan (KBS) kesal dengan insiden membakar dan membaling mercun oleh penyokong bola sepak Kelantan ketika pasukan negeri Che Siti Wan Kembang itu berdepan Negeri Sembilan dalam saingan Piala Malaysia, Selasa lalu.

Menterinya, Datuk Ahmad Shabery Cheek, berkata Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) seharusnya mengenakan tindakan tegas kepada Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) atas tindakan liar penyokong negeri itu ketika perlawanan di Stadium Sultan Muhammed IV.
Click Here
“Ini mungkin boleh dielakkan, melainkan KAFA boleh berjanji dengan FAM untuk memastikan perkara sama tidak akan berulang pada masa depan,” katanya selepas melawat Kawasan Pantai Peranginan Penunjuk untuk dijadikan kawasan selaman pantai di sini, kelmarin.
Ahmad Shabery berkata, penyokong negeri berkenaan seolah-olah tidak pernah serik dengan insiden sedemikian biarpun KAFA sering kali dikenakan tindakan disiplin dan denda oleh FAM pada musim lalu.

Katanya, beliau kesal dengan tindakan penyokong Red Warriors yang tidak menunjukkan semangat kesukanan dan mencemarkan kemeriahan sukan itu.

Insiden membaling mercun berlaku selepas pengadil, Yusof Mat Karim memberikan sepakan penalti kepada Negeri Sembilan apabila pertahanan tuan rumah, S Subramaniam menjatuhkan Idris Karim.

Sebelum ini, KAFA pernah dikenakan tindakan denda sehingga RM50,000 berikutan tindakan liar penyokong mereka ketika menentang Negeri Sembilan pada perlawanan akhir Piala Malaysia di Stadium Nasional, Bukit Jalil, November

MENTERI KESAL ATAS PERBUATAN KELANTAN.KALAU PASUKAN LAIN BALING MERCUN MENTERI TIDAK KESAL,MENTERI SUKA PASUKAN LAIN BALING MERCUN,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular