KELATEBOLA

LESEN

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.

Isnin, 6 September 2010

Budak Kelate VS Budak Felda


Peluang cuti awal tidak akan disia-siakan oleh peminat setia The Red Warriors untuk menyaksikan perlawanan persahabatan akhir sebelum sepak mula TM Piala Malaysia 14 September ini. Perlawanan malam ini dianggap penting bagi melihat pengekalan prestasi pemain-pemain yang kian mengganas pada 2 perlawanan persahabatan lepas. Bertemu skuad juara liga perdana sudah pasti lebih mencabar kerana skuad ini dibarisi pemain yang berpengalaman dan sentiasa menunjukkan aksi yang terbaik dalam perlawanan mereka.

Bagi B. Sathianthsan, beliau tidak menghadapi sebarang kesukaran walaupun tidak dapat menurunkan Norshahrul dan Khairul Fahmi yang masih berjuang untuk skuad negara. Peningkatan prestasi pemain sejak perlawanan persahabatan lalu begitu menyakinkan malah Akmal Rizal yang sebelum ini sibuk berniaga di bazar ramadhan dekat Alor Star dalam cuti baru-baru ini lebih menyengat dan dijangka mampu meledak bersama kehebatan Hairuddin.

Para penyokong yakin gandingan mantap Azizi, Daudsu, Farisham mampu mengekalkan keunggulan benteng The Red Warriors yang kini diakui benteng paling kebal di Malaysia sejak TM Liga Super melabuh tirainya. Prestasi yang dipamerkan tidak menampakkan, pemain-pemain ini beraksi di bulan puasa malah lebih cemerlang dalam mengatur hantaran dan memanfaatkan peluang gol.

Perlawanan ini akan dijadikan pendorong kepada semua pemain The Red Warriors supaya lebih berwaspada dengan skuad terbaik dari ladang TM Liga Perdana ini yang dibarisi pemain kental yang berpengalaman dan sentiasa kekal cemerlang dalam saingan mereka. Sorakan padu peminat The Red Warriors sememangnya ditagih pada malam ini bagi membangkit semangat pemain-pemain The Red Warriors. Sudah pasti penyokong ingin menyaksikan pasukan budak Kelate atau budak Felda lebih lasak dalam mengasak dan membajak gelanggang lawan.
Sokong Bia Bijok , Napok Bijok , Betindok Bijok , Main Bijok , Bijok Sokmo...... Gomo Kelate Gomo

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular