KELATEBOLA

LESEN

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.

Sabtu, 28 Ogos 2010

K Soley Sah Milik Kelantan

emel

Tepat jam 3.30 petang tadi, Tan Sri Annuar Musa mengumumkan pada semua wartawan media yang berada dirumahnya bahawa K Soley sudah menandatangani kontrak bersama Kelantan untuk musim depan dan beliau juga menjelaskan kontrak K Soley bersama Perlis sudah pun tamat. Oleh itu, Kelantan dengan kemampuan yang ada telah mengambil langkah awal mengikat pemain yang diidamkan Ketua Jurulatih B. Sathianathan sejak musim lepas lagi.

Sejak desas-desus penghijrahan K Soley disensasikan di internet, ramai penyokong Kelantan gembira dengan berita ini. Malah sudah ada yang mula menukarkan nama K Soley kepada K Soleh apabila bermain di Kelantan nanti sepertimana nama Sathianathan kini dikenali Abe Ya. Pemain ini pernah membantu Kedah menjuarai TM Piala FA 2007 setelah membantu Kedah menang dalam sepakan akhir penalti. K Soley juga pernah menjadi anak buah B Sathianathan ketika menyarung jersi skuad Malaysia dulu. Posisi "Midfielder" merupakan posisi Kegemaran K Soley. K Soley juga turut diintai pasukan Terengganu dan beberapa pasukan lain untuk aksinya musim depan, namun K Soley lebih selesa bersama bekas jurulatihnya B. Sathia selain teruja dengan sokongan peminat bolasepak Kelantan yang sentiasa meriah.

K Soley sudah memulakan latihan bersama pemain Kelantan walaupun beliau tidak dapat beraksi dalam piala Malaysia ini kerana peraturan yang telah ditetapkan FAM, tetapi beliau mungkin akan diturunkan untuk perlawanan persahabatan nanti. Ketika ditanya kenapa Kelantan memilih pemain luar Kelantan, Tan Sri Annuar menjelaskan sesebuah pasukan yang ingin maju perlu mengambil pemain luar yang berpengalaman untuk diserap dan memberi pendedahan kepada pemain Kelantan yang lain seperti apa yang berlaku pada liga Sepanyol dimana pemain import diseimbangkan dengan pemain tempatan dan hasilnya lihatlah skuad Sepanyol pada piala dunia lalu, semua pemainnya terdedah dengan pemain luar dapat mengimbangi segala taktikal pihak lawan dengan baik melalui pengalaman masing-masing. "Yakinlah pada strategi saya, dalam membangun bolasepak Kelantan. Saya pastikan bolasepak Kelantan akan sentiasa kekal berada diprestasi terbaik seperti Kedah dan Selangor" Tegas Tan Sri Annuar.

K.Soley
Personal information
Full name Soley s/o Kanasian
Date of birth January 20, 1983 (1983-01-20) (age 27)
Place of birth Kedah, Malaysia
Playing position Right Midfielder
Club information
Current club Perlis FA
Number 12
Senior career1
Years Club App (Gls)*
2002–2007
2007–present
Kedah FA
Perlis FA
(3)
National team2
2008–

Malaysia

1 Senior club appearances and goals
counted for the domestic league only.
2 National team caps and goals correct
as of June 6, 2008.
* Appearances (Goals)

1 (0)
Sokong Bia Bijok , Napok Bijok , Betindok Bijok , Main Bijok , Bijok Sokmo...... Gomo Kelate Gomo

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular