KELATEBOLA

LESEN

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.

Rabu, 21 Julai 2010

Annuar garis tiga agendaPresiden KAFA minta FAM bangkit cari sumber baiki diri


TAN Sri Annuar Musa - salah seorang calon merebut jawatan Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), menggariskan tiga agenda utama andai beliau terpilih pada kongres ke-47 pada 31 Julai ini.
Beliau yang juga presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) berkata tiga agenda utama yang perlu diperkemaskan FAM ialah menyusun semula program pembangunan skuad kebangsaan, penelitian terhadap penganjuran bola sepak tempatan dan paling penting membina keyakinan di kalangan penaja untuk terbabit dalam Liga Malaysia.
Click Here
“Terdapat beberapa perkara lagi yang perlu diperbaiki secepat mungkin dalam FAM, terutama perkara membabitkan tiga agenda tersebut,” katanya, semalam.

Annuar berkata sebenarnya bukan menjadi hasrat utama beliau bersaing atau mencabar mana-mana calon dengan mengutarakan idea tersebut sebaliknya percaya setiap individu mempunyai kelebihan tersendiri yang mampu disumbangkan kepada FAM.

“Kalau FAM lemah kita juga akan turut terjejas secara langsung... kalau FAM tidak punyai hubungan baik dengan badan gabungan, tiada perancangan baik, tiada dana dan sebagainya ia akan memberi kesan negatif kepada kita juga akhirnya.

“Kita tidak boleh hanya duduk sahaja sebaliknya perlu bersedia tawarkan diri bagi membantu FAM,” katanya.
Annuar adalah salah seorang daripada enam calon tersenarai bertanding merebut jawatan timbalan presiden bagi penggal 2010-2015.

Lima calon lain adalah Tengku Mahkota Pahang Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah, Datuk Seri Redzuan Tan Sri Sheikh Ahmad, Datuk Che Mat Jusoh, Datuk Seri Shahidan Kassim dan Datuk Abdul Mokhtar Ahmad. - Bernama

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular