KELATEBOLA

LESEN

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.

Isnin, 6 Februari 2012

Nwaneri, Samad dipertikai


AKSI Nwaneri ketika menentang Balestier Khalsa FC di Stadium Sultan Muhammad ke IV, Kota Bharu, kelmarin. Samad (gambar kecil) turut pamer aksi hambar.
AKSI Nwaneri ketika menentang Balestier Khalsa FC di Stadium Sultan Muhammad ke IV, Kota Bharu, kelmarin. Samad (gambar kecil) turut pamer aksi hambar.
Aksi hambar lawan Balestier cetus resah peminat

DUA import Kelantan – Obinna Nwaneri (Nigeria) dan Samad Okocha Awudu (Ghana) gagal memberi persembahan meyakinkan sehingga mencetus rasa kecewa kira-kira 18,000 penyokong memikirkan sumbangan mereka bagi musim mencabar ini. Tambah perit, skuad The Red Warriors tewas 0-2 kepada Balestier Khalsa FC dari Singapura dalam aksi persahabatan di Stadium Sultan Muhammad IV, malam kelmarin yang harus mengundang bicara apakah dua awang import ini akan berbaloi dengan pelaburan. Ketua jurulatih Kelantan, Peter James Butler, bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai prestasi dua pemain import baru itu dan menyifatkan kekalahan itu sebagai keputusan perlawanan tidak penting.

“Saya tidak mahu membuat sebarang kenyataan mengenai dua pemain import itu kerana mereka baru saja menyertai pasukan ini dan keputusan perlawanan tewas 0-2 itu tidak penting kerana lebih memberi perhatian dalam melihat prestasi pemain simpanan.

“Kami berdepan dengan sebuah kelab hebat dari Singapura dan pemain harus dipuji kerana mampu memberi saingan sepanjang 90 minit perlawanan itu. Sebarang kelemahan akan dibaiki sebelum bertemu dengan Sabah, Rabu ini,” katanya.

Ini adalah kekalahan kedua perlawanan persahabatan TRW yang sebelum ini dibelasah 5-0 skuad Malaysia.
Balestier FC memperoleh jaringan melalui Goran Subara pada minit 29 dan gol kemenangan pelawat itu dijaringkan, Kim Min Ho, minit 48.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular