KELATEBOLA

LESEN

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.

Rabu, 6 Oktober 2010

Misi Hidup Mati


Misi Hidup Mati ! Itulah ayat yang paling sesuai diungkapkan ketika pasukan Kelantan yang bakal melayan kunjungan pasukan bertaraf kelab PKNS di Stadium Sultan Muhammad ke-IV malam esok. Jika Kelantan tewas, peluang untuk layak ke suku akhir sudah boleh dilupakan kerana PKNS sedang mengatasi Kelantan dengan kelebihan satu mata. Kelantan tiada pilihan selain menang malam esok untuk memintas kedudukan PKNS di tempat kedua kumpulan A.

Sudah pasti, perlawanan malam esok merupakan "turning point" hala tuju pasukan Kelantan dalam saingan Piala Malaysia musim 2010. PKNS yang tampil buat pertama kali dalam saingan Piala Malaysia, sudah pasti mahu melakukan kejutan dengan menyingkirkan pasukan bertaraf bintang seperti Kelantan. Tatkala Kelantan dilihat sebagai pasukan pilihan untuk memenangi saingan esok, cabaran PKNS tidak boleh dipandang sebelah mata kerana sudah tentu mereka mahu mencapai sesuatu yang membanggakan pada musim ini setelah gagal dalam misi mereka naik ke Liga Super musim depan.

Barisan anak buah B Sathianathan menggalas misi getir untuk mencapai kemenangan pada malam esok di hadapan puluhan ribu penyokong setia The Red Warriors. Tekanan sudah pasti dirasai para pemain dan juga jurulatih, B Sathianathan dengan harapan tinggi penyokong setia The Red Warriors yang dahagakan kemenangan. Namun diharap para pemain mampu menyerap tekanan itu dan beraksi dengan tenang mengikut percaturan B Sathianathan dan jadikan sorakan penyokong sebagai pembakar semangat untuk menggempur kubu PKNS.

PKNS berkemungkinan besar hadir dengan misi mencuri satu mata di Kota Bharu dan taktikal bertahan mungkin menjadi pilihan PKNS. Diharap pemain Kelantan lebih sabar dalam usaha mencari gol agar tidak leka bertahan mengelakkan kubu Kelantan dibolosi. Jika Kelantan bolos, sudah pasti tekanan makin bertambah. Jadikan pengalaman menentang Negeri Sembilan, kebangkitan ketika mencari gol penyamaan sebagai satu "tonic" untuk mencari kemenangan mutlak di Kota Bharu. Gomo Kelate Gomo.

BARISAN PILIHAN PENULIS :

Penjaga Gol : Khairul Fahmi

Pertahanan : Daudsu, Azizi, Rizal, Zairul Fitri

Tengah : S Chanthuru, Shakir, Badri Radzi, Indra Putra

Serangan : Norfarhan, Norshahrul Idlan Talaha

Super Sub : Akmal Rizal , Che Hishamudin

Sokong Bia Bijok , Napok Bijok , Betindok Bijok , Main Bijok , Bijok Sokmo...... Gomo Kelate Gomo

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular