KELATEBOLA

LESEN

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.

Rabu, 27 Oktober 2010 • Kecoh harga tiket di KB, Seremban

  PENYOKONG Kelantan hampa apabila penjualan tiket ditangguh gara-gara masalah harga 'naik-turun' di Kota Bharu, petang semalam.
  PENYOKONG Kelantan hampa apabila penjualan tiket ditangguh gara-gara masalah harga 'naik-turun' di Kota Bharu, petang semalam.
 • KAFA akur desakan
 • Penyokong NS tahan marah SEMALAM, penyokong kedua-dua finalis Piala Malaysia – Kelantan dan Negeri Sembilan – mencipta kecoh gara-gara isu harga tiket dan satu ketika seperti memberi gambaran akan memboikot kunjungan ke Stadium Nasional, Bukit Jalil, Sabtu ini.Kedua-dua pihak tampil menyuarakan rasa kurang puas hati dengan harga tiket yang dianggap mahal dan ketika sama bimbang dengan tahap keselamatan sambil menagih jaminan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) agar mereka selamat tiba dan pulang selepas perlawanan itu.
  Paling kecoh adalah di Kota Bahru apabila penyokong The Red Warriors bertindak mahu memulaukan perlawanan akhir jika Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) bertegas mahu menjual tiket secara berpakej. Apapun, kekecohan itu berakhir apabila KAFA membuat keputusan, petang semalam untuk mengekalkan harga tiket pada RM30 – seperti angka asal FAM. Terdahulu, Timbalan Presiden Kelab Penyokong Siber Bola Sepak Kelantan (Kelantan.net), Nik Mohd Salehuddin Nik Abdul Razak dipetik berkata tindakan badan induk negeri itu seperti mahu mengambil kesempatan menjual tiket secara berpakej dengan harga RM40 (harga tiket dan bendera sebagai cenderahati). Mereka beranggapan penyokong Kelantan seperti dipaksa membeli pakej itu yang turut dikenakan caj merangkumi cenderahati The Red Warriors seperti T-shirt, topi dan jam tangan. Penyokong Kelantan yang mahu mendapatkan tiket itu, semalam berang dengan tindakan Kafa itu menyebabkan penjualan tiket terpaksa dihentikan sementara. Di Seremban, penyokong menyuarakan rasa marah dengan harga tiket tetapi – tidak seperti senario di Kota Bahru – mereka melafazkan janji tetap akan ke Bukit Jalil demi kepentingan pasukan kesayangan mereka.
 • Tiada ulasan:

  Catat Ulasan

  Catatan Popular