KELATEBOLA

LESEN

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.

Ahad, 14 Julai 2013

Piya Tak Tipu


KAPTEN Kelantan, Mohd Badri Radzi atau Piya menjawab isu mengenai kegagalannya melaporkan diri bagi mengikuti kem latihan skuad Harimau Malaya yang bermula di padang Wisma FAM di Kelana Jaya.
Kapten Kelantan akan kemukakan laporan perubatan doktor yang merawatnya kepada FAM
Kota Bharu: Kapten berpengaruh Kelantan, Mohd Badhri Radzi sedia menjalani pemeriksaan kesihatan susulan dan fisioterapi di Wisma FAM untuk membuktikan dia benar-benar mengalami kecederaan hamstring.
“Saya ada bukti bahawa saya memang mengalami kecederaan. Kalau Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) tidak berpuas hati, saya sedia serahkan bukti,” katanya ketika ditemui di rumahnya di sini, semalam.
Saya buat pemeriksaan perubatan di Hospital Pakar Perdana selepas perlawanan akhir itu dan doktor mengesahkan hamstring saya cedera dan perlu berehat sekurang-kurangnya dua minggu.” Mohd Badhri Radzi
Pemain terbaik perlawanan akhir Piala FA 2013 itu mengulas laporan akhbar semalam mengenai Pengurus Pasukan Harimau Malaya Datuk Seri Subahan Kamal berkata tindakan tegas menanti pemain itu kerana gagal melaporkan diri menjalani latihan bersama skuad kebangsaan di Wisma FAM, Khamis lalu.
Ketua Jurulatih Kebangsaan Datuk K Rajagobal pula berkata beliau terpaksa menggugurkan Mohd Badhri dan penyerang Pahang, Azamuddin Akil selepas kedua-dua pemain mengalami kecederaan.
Surat tunjuk sebab
Beliau berkata bagaimanapun Mohd Badhri perlu datang kerana doktor dan fisioterapi FAM perlu mengesahkan kecederaan yang dialaminya.
Setakat ini, FAM sudah mendapat pengesahan kecederaan patah jari Azammuddin.
Pemain tengah Kelantan yang lebih dikenali sebagai Piya itu berkata, dia akan menjawab surat tunjuk sebab kepada FAM bagi menjelaskan punca kegagalannya melaporkan diri bersama skuad kebangsaan Khamis lalu.
“Selain surat tunjuk sebab, saya akan mengemukakan laporan perubatan kecederaan hamstring daripada doktor yang merawat saya kepada FAM,” katanya.
Piya mendakwa ada menghubungi pembantu jurulatih Harimau Malaya, Tan Cheng Hoe untuk membuat laporan secara tidak rasmi sejurus disahkan cedera selepas perlawanan akhir Liga Super menentang Lions XII di Stadium Sultan Muhammad IV di sini, baru-baru ini.
“Saya buat pemeriksaan perubatan di Hospital Pakar Perdana selepas perlawanan akhir itu dan doktor mengesahkan hamstring saya cedera dan perlu berehat sekurang-kurangnya dua minggu.
“Doktor turut menasihatkan saya menjalani rawatan di Kota Bharu. Sekiranya FAM tidak berpuas hati, saya terpaksa pergi ke Kelana Jaya untuk melaporkan diri,” katanya.
Piya antara tujuh pemain dari pasukan Kelantan yang dipanggil untuk menyertai kem latihan bersama skuad kebangsaan sebagai persiapan menghadapi perlawanan persahabatan antarabangsa dengan dua kelab ternama dunia, Chelsea dan Barcelona.
Enam pemain lagi ialah penjaga gol, Khairul Fahmi Che Mat; Nik Mohd Shahrul Azim Ab Halim; Azizi Mat Rose; Mohd Shakir Shaari; Mohd Norfarhan Muhammad dan Ahmad Fakri Saarani.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular