KELATEBOLA

LESEN

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.

Khamis, 25 April 2013

Hodak Nafi Kelantan BermasalahBojan Hodak
“TIADA masalah dalam pasukan ini, semuanya ok sahaja. Pemain saya cuma penat.”
Itu tegas pengendali Kelantan, Bojan Hodak yang menepis andaian wujud masalah dalaman termasuk pembayaran bonus sehingga pasukannya dibelasah 6-1 oleh Maziya Sports & Recreation Club (SRC)  pada saingan Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) di Stadium Rasmee Dhandu, kelmarin.
Sebaliknya, jurulatih kelahiran Croatia itu tampil mempertahankan prestasi pasukan sambil menyifatkan kekalahan disebabkan pemain cukup penat mengharungi jadual perlawanan padat sejak akhir-akhir ini.
“Saya tidak pasti tentang perkara (bonus) itu, tapi itu bukan punca kekalahan kami. Yang perlu anda tahu ialah pemain saya keletihan. Setiap kali tewas, taktikal saya dipersalahkan sedangkan musim lalu saya membawa tiga piala tetapi tidak ada orang pun mempertikaikan kredibiliti saya,” katanya kepada Sinar Harian semalam.
Prestasi turun naik Kelantan sejak kebelakangan ini menyaksikan pasukan tersebut menerima aib paling besar dalam sejarah penyertaan kedua mereka pada kempen Piala AFC sehingga dibelasah teruk kelab daripada negara ke-158 rangking dunia itu.
“Anda sendiri boleh lihat berapa ramai pemain saya yang tercedera, berapa ramai yang mengalami kepenatan tetapi kami masih mampu beraksi dengan baik meskipun tewas kepada Maziya SRC.
“Saya tahu keputusan ini memang sukar diterima penyokong kita. Malah saya sendiri tidak duga kami boleh tewas dengan jaringan sebanyak ini. Semua orang bercakap itu-ini setiap kali kalah tetapi mereka tak tahu betapa sengsaranya pemain kami mengharungi banyak perlawanan,” katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular