KELATEBOLA

LESEN

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.

Khamis, 10 Januari 2013

Jangan Berhenti Berharap

Kemenangan datang dalam keadaan yang tidak diduga. Begitulah kesimpulan yang boleh diberikan pada perlawanan sulung Kelantan bagi musim ini di gelanggang keramatnya Stadium Sultan Muhammad ke4. Gol pada masa kecederaan menjadi jarak bagi memastikan Kelantan memperolehi 3 mata penuh dihadapan penonton sendiri.

Ini merupakan tonik paling berharga buat semua peminat yang kebanyakan mendambakan kemenangan dengan 3 mata penuh, Apatah lagi melihatkan salah satu seteru mereka tumbang pada perlawanan yang disiarkan secara langsung semalam. Pun begitu gol yang menjamin tiga mata penuh ini hadir pada masa tambahan separuh masa kedua. Kelewatan jaringan yang menjamin tiga mata ini sedikit sebanyak menghakis kepercayaan sesetengan pihak peminat dan penyokong pasukan. Apatah lagi kekalahan pasukan kita di Piala Sumbangsih itu masih terasa.

Sekali lagi ramai pihak menyalahkan striker import, Keita Manjou. Beliau belum menjaringkan sebarang gol. Keita dilihat gagal mengambil posisi yang ditinggalkan oleh M. Ghaddar. Banyak bola yang dihantarkan kepada beliau gagal diterjemahkan menjadi gol. Walaupun keseluruhan game hampir keseluruhan didominasi oleh pasukan kita, namun PKNS terlebih dahulu mendapat gol hasil dari jaringan terus melalui sepakan percuma. Gol penyamaan hadir melalui jaringan kapten Piya setelah berlaku keadaan kelam kabut di hadapan pintu gol pasukan PKNS.

Gol kemengan yang dihasilkan pada minit akhir perlawanan akhirnya membuktikan yang Kelantan masih mempunyai taring nya, lebih menakjubkan, rekod untuk tidak pernah kalah dilaman sendiri semakin melebar. Bagi yang terlepas peluang untuk menyaksikan livestreaming perlawanan ini, maka disini saya kongsikan video jaringan-jaringan gol untuk perlawanan tersebut.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular