KELATEBOLA

LESEN

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.

Isnin, 27 Disember 2010

Norshahrul arkitek: Raja


NORSHAHRUL (kanan) berdepan dengan pertahanan Indonesia,  Ahmad Bustomi  di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi.
NORSHAHRUL (kanan) berdepan dengan pertahanan Indonesia, Ahmad Bustomi di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi.

'Pengantin baru' perancang dua gol awal Malaysia

TANPA berfikir panjang K Rajagobal menyebut betapa fungsi Norshahrul Idlan Talaha adalah arkitek yang menyumbangkan kepada malam manis buat skuad negara menewaskan Indonesia, malam tadi.

“Norshahrul memang seorang pemain yang istimewa,” kata jurulatih skuad kebangsaan yang beranggapan penyerang Kelantan itu mencipta semangat kepada rakan sepasukan apabila merencanakan dua gol awal pada babak kedua.

Rajagobal akur betapa pengantin baru itu memainkan peranan penting dengan mencipta dua gerakan yang menghasilkan gol bagi membantu skuad negara membaham Indonesia 3-0 dalam final pertama Piala Suzuki AFF di Stadium Nasional, Bukit Jalil, malam tadi.
“Bagaimanapun, semua pemain menjalankan tugas masing-masing malam ini (malam tadi) dan saya perlu mengucapkan tahniah kepada semua pemain kerana persembahan menakjubkan untuk negara,” katanya.

K Rajagobal mengakui jaringan 3-0 itu adalah bekalan selesa kepada skuad bimbingannya bagi menghadapi perlawanan kedua di Gelora Bung Karno, Rabu ini tetapi tetap berwaspada terhadap ancaman lawan.

“Kita tidak akan bermain secara bertahan di Jakarta nanti. Mungkin kita juga akan turun dengan strategi agresif dan menyerang bagi memburu jaringan awal sekali gus memadamkan terus impian lawan,” katanya.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular