KELATEBOLA

LESEN

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.

Selasa, 14 Disember 2010

Khairul Fahmi tagih sokongan pertahanan


Penjaga gol pasukan kebangsaan , Khairul Fahmi Che Mat menjalani latihan gigih dalam persiapan menghaapi Vietnam di padang FAM, Kelana Jaya, semalam. - UTUSAN/RASHID MAHFOF

KUALA LUMPUR - Penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat menagih sokongan dan bantuan penuh daripada rakan-rakan di benteng pertahanan untuk menangani asakan Vietnam yang dijangka menyerang dari semua sudut apabila kedua-dua pasukan bertemu pada separuh akhir Piala AFF di Stadium Nasional, Bukit Jalil esok.
Tegas Khairul Fahmi, kapten Vietnam, Nguyen Minh Phuong pemain yang perlu diberi tumpuan kerana amat berbahaya dan bijak mencipta peluang untuk mendapatkan jaringan, selain berupaya menaikan semangat pemain.
Malah, Khairul Fahmi juga yakin serangan akan datang bertali arus di bahagian kiri, kanan dan tengah. Justeru, pemain Kelantan itu menagih bantuan daripada pertahanan untuk mengekang asakan lawan.
Katanya, pergerakan penyerang pasukan Vietnam amat laju, malah dia sendiri bersedia untuk menghadapi serangan yang mahu menguji kemampuannya itu.
''Saya tahu mereka mempunyai kelebihan daripada aspek kelajuan pemain tetapi itu bukan penghalang buat saya dan rakan-rakan untuk gentar.
''Kami yakin dengan kemampuan kami dan saya juga amat yakin dengan pemain pertahanan kita yang amat berani,'' katanya pada sesi latihan di Wisma Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Kelana Jaya semalam.
Esok Malaysia bakal berhadapan skuad senior Vietnam yang turun selaki penyandang juara.
Khairul Fahmi berkata, selain serang Vietnam, keupayaan pemain tengah mereka juga perlu diberi perhatian serius

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular