KELATEBOLA

LESEN

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.

Rabu, 7 Mei 2014

Penyokong Keluar Stadium Ketika TRW Ketinggalan 0-3

Sekurang-kurangnya 15-20 peratus peyokong Kelantan meninggalkan tempat duduk dan keluar dari stadium semalam.
Sebahagian penyokong Kelantan dilihat meninggalkan stadium ketika pasukannya itu ketinggalan 0-3 kepada Felda United dalam aksi suku akhir pertama Piala FA malam tadi.
Menurut Wartawan Lokasi Arena Bola, Nurjannah Ali Fiji, sekurang-kurangnya 15-20 peratus penonton The Red Warriors (TRW) bangun meninggalkan tempat duduk dan keluar dari stadium.
“Saya melihat mereka beramai-ramai keluar ketika Kelantan dalam keadaan kelam kabut mempertahankan kubu mereka selepas ketinggalan 0-3.
“Ketika keadaan cemas itu, pengendali baharu Kelantan, George Boateng yang pada awalnya berada di kerusi VIP juga dilihat turun ke bangku simpanan untuk memberi arahan kepada barisan pemainnya, sebelum pasukan itu bangkit menyamakan kedudukan 3-3.
“Ya, cara jurulatih itu sedikit berbeza. Mungkin beliau duduk di kerusi VIP kerana ingin memerhatikan formasi yang ditetapkan atau corak permainan awal pemain-pemainnya” kata Jannah.
Jannah antara penonton yang menyaksikan perlawanan itu dengan dekat menganggap corak pertahanan TRW di awal perlawanan agak kucar kacir.
“Saya melihat bahagian pertahanan Kelantan masih tidak serasi lebih-lebih lagi dengan kemasukan pemain baharu, Hussein Alaa Hussein yang baru sahaja menggantikan Obinna Nwaneri,” tambahnya.
NurJannah turut melaporkan sebilangan penonton kekal berada di astaka stadium biarpun perlawanan sudah tamat. Mereka dipercayai menunjukkan rasa tidak puas hati dengan beberapa keputusan pengadil.
Perlawanan yang berlangsung di Stadium Sultan Muhammad ke-IV itu berkesudahan dengan keputusan 3-3 dan aksi timbal balik akan berlangsung di Stadium Shah Alam pada 31 Mei ini.

1 ulasan:

Catatan Popular