KELATEBOLA

LESEN

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.

Rabu, 8 Jun 2011

Kemboja benam skuad Olimpik

SKUAD Olimpik negara menerima tamparan hebat selepas kecundang 0-1 kepada Kemboja dalam siri persahabatan antarabangsa di Stadium Olimpik Phnom Penh,semalam - kira-kira 10 hari lagi menjelang perlawanan pra-Olimpik menentang Lubnan.


Jelas sekali kelebihan fizikal, stamina dan pengalaman milik skuad negara bimbingan Ong Kim Swee itu gagal dimanfaatkan sebaliknya tunduk kepada aksi lincah pemain tuan rumah.

Walaupun mengawal hampir keseluruhan permainan yang diiringi hujan lebat pada 20 minit terakhir, kepantasan barisan depan Kemboja melakukan serangan balas menjadi racun buat pelawat.

Skuad negara ketinggalan 0-1 pada minit ke-10 hasil permainan pantas tuan rumah yang berpunca daripada gerakan solo Kouch Sokumpheak sebelum dia merembat deras melepasi penjaga gol, Khairul Fahmi Che Mat (kiri).

Selepas rehat, Malaysia memulakan permainan dengan lebih terkawal tetapi beberapa hantaran kurang tepat menyaksikan lawan mudah memintas bola dan melakukan serangan balas.

Namun ketenangan Fadhli Shas dan Muslim Ahmad mempertahankan kubu negara berjaya menafikan beberapa percubaan Kemboja.

Pujian bagaimanapun harus diberikan kepada anak buah Kim Swee yang berjuang hingga ke minit-minit terakhir walaupun terpaksa bermain dengan keadaan padang yang becak dan bertakung.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular